De regio van de Verdon heeft voor elk wat wils om je een mooie vakantie te geven. Als je nu heel sportief bent, houdt van cultuur, een natuurliefhebber bent of het liever heel rustig wil houden, onze streek heeft enorm veel te bieden. Ontdek hieronder wat wij je reeds kunnen aanprijzen, want we zijn ook nog steeds op ontdekkingstocht en het zal jaren duren voor we zelf van alles kunnen proeven hebben.

Marktjes

Er zijn dagelijks typisch Provencaalse marktjes  in de buurt. Wij bezorgen je graag de lijst bij aankomst. In ons dorp is er elke zondagmorgen een leuke markt, die je te voet kan bezoeken.

In Aups, op 10 km van ons domein, is er een witte truffel markt elke woensdag van midden juni tot eind augustus. Vanaf eind november tot eind februari start daar de zwarte truffel markt elke donderdag.

Wandelingen

Er zijn talloze gemarkeerde wandelingen in de omgeving. Wij hebben alle wandelkaarten in ons bezit en geven je graag tips over deze die wij zelf al bewandeld hebben, onze grote hobby! Wij vergezellen jullie dus graag op één van de talloze mooie wandelingen.

Daar vele wandelingen op rotsachtig paden zijn, is het zeker aan te raden om stevige wandelschoenen mee te brengen en wandelstokken voor mensen die van pittige wandelingen houden

Fietsen en mountainbiken

Onze regio is ook een paradijs voor de fietsliefhebbers. Neem zeker eens een kijkje op volgende link waar je verschillende weg en VTT parcours kan terugvinden: www.veloloisirprovence.com/fr/verdon

Elektrische, gewone, koersfietsen of mountainbikes kunnen hiervoor gehuurd worden. Daar de wensen hiervoor heel persoonlijk zijn, raden we aan om zelf via deze site te reserveren: www.ouibike.net/nl/  Tijdig reserveren is wel aangewezen, gratis annulering tot 24h voor verhuur. Indien de fietsen niet aan onze chambres d’hôtes kunnen geleverd worden, kunnen wij jullie uiteraard helpen om deze af te halen. Vind je niet de geschikte fiets dan zijn er nog verhuurwinkels in de buurt, laat het ons weten of we ergens mee kunnen helpen.

Wij hebben zelf 2 fietsen ter beschikking die gratis kunnen gebruikt worden voor een snelle boodschap. Indien gewenst kunnen deze ook voor een volledige dag gehuurd worden.

Heb je pech tijdens één van de fietstochtjes, dan staan wij voor jullie klaar met ons busje. Jullie kunnen dus met een gerust hart eindeloos fietsplezier beleven. 

Watersporten

Talloze watersporten aan de meren en de kloven: zwemmen, kajakken, pedalo, windsurfen of zelfs een tochtje door de kloof met een elektrisch bootje behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Het dichtsbijzijnde strand is op 10 min rijden. Wij verhuren strandzetels om heerlijk te kunnen relaxen aan de Verdon.

Waterschoentjes zijn aangewezen als je van plan bent tijd te spenderen aan een van de meren.

Paardrijden

Op 1 km van ons domein is er een paardenrijschool, die begeleide trips in het natuurpark aanbiedt: www.centre-equestre-montmeyan.fr

Vissen

Er zijn talloze plaatsen waar gevist kan worden. Hiervoor is echter een vergunning nodig. Deze kunnen verkregen worden op: www.cartedepeche.fr

Voor de echte avonturiers

via verschillende bureau’s zijn er georganiseerde activiteiten:

We helpen jullie graag met alles op weg bij jullie aankomst.